Stress

Thema

STRESS

Pleun

Iedereen ervaart wel eens stress
Een beetje stress kan je scherp en gemotiveerd maken, maar wanneer langdurige druk en spanning de overhand nemen, kan dat leiden tot klachten die veel verder gaan dan een tijdelijke dip.

 

Prestatiedruk
Al van jongs af aan kende Pleun de druk om overal succes in te behalen. Het begon op school: wanneer deadlines naderden, werkte ze zo hard dat ze zichzelf nauwelijks nog zag. “Prestatiedruk en stress gingen hand in hand. Als er maar één opmerking viel of een onverwacht geluid klonk, voelde ik me overprikkeld en ontplofte ik,” vertelt Pleun. Niet alleen op school, maar ook tijdens het sporten – waar ze jarenlang hockeyde – voelde ze de nood om zich te bewijzen. Die constante druk leidde er uiteindelijk toe dat ze voor wedstrijden nerveus werd en zelfs begon te blokkeren. Op een gegeven moment verloor ze het plezier in wat ooit haar passie was.

Lees het hele verhaal
Post Image
ER IS ALTIJD HULP
Bekijk de opties

HULP MET STEUNPUNT JONGEREN

Icon
Gratis Advies
STAP 1 - GA NAAR JE MENTOR

Maak het bespreekbaar. Kan je bij je mentor je verhaal doen? Heb je het gevoel dat je gehoord wordt?

STAP 2 - HET STEUNPUNT HELPT JE VERDER

Check op jouw school wanneer je terecht kan. Het maakt niet uit, hoe klein of hoe groot jouw probleem ook is. Bij het Steunpunt kan je terecht!

STAP 3 - VOER HET GESPREK

Het doel van dit gesprek is dat jij gehoord wordt. Alles wat je hier zegt is vertrouwelijk. Het blijft dus tussen jou en de mensen van het Steunpunt.

HULP MET ZORROO

Icon
Nauw contact
STAP 1. JOUW RICHTING

Jongeren in Oosterhout kunnen zich tot 18 jaar aanmelden via de huisarts. Onder de 16? Vraag je ouders om samen te gaan.

STAP 2. WIJ LUISTEREN

Een Praktijkondersteuner Jeugd gaat je helpen en plant één of meerdere gesprekken met je in en kijkt of je daar voldoende aan hebt.

STAP 3. ECHT GEHOORD WORDEN

We kijken altijd of we het samen kunnen oplossen. We hebben nauw contact met alle zorgorganisaties in de regio, zodat we jou altijd verder kunnen helpen.

HULP MET GGD

Icon
Anonieme gesprekken
STAP 1: DE GGD DENKT MET JE MEE

Heb je een vraag voor de GGD? Is het een vraag die online en anoniem mag? via https://jouwggd.nl/ stel je hem snel en krijg je direct antwoord.

STAP 2: ANONIEME ANTWOORDEN

Alles wat je aan de GGD vraagt is anoniem. Of je nu een hele chat start over iets wat je liever niet aan de grote klok hangt? De GGD is er voor jou en jouw probleem.

STAP 3: LIEVER LIVE?

Ook in Oosterhout hebben we een fysieke plek waar je langs kan gaan.

PARTNERS VOOR STRESS

Partner Image

Steunpunt Jongeren

Partner Image

Zorroo

Partner Image

GGD

.. of contact ons via socials